Haaruitval en haargroei in het gezicht

Haaruitval en haargroei in het gezicht is een veel voorkomend probleem in de menopauze en daarna,
Ook dunner wordend haar. Het haar kan doffer worden, groeit slechter en wordt droger of soms juist vetter. Waar ontstaat dit door en kun je hier wat tegen doen?

Waarschijnlijk zit dit deels in de genen, maar ook in het feit dat de verhouding androgenen en oestrogenen verandert.

Bij de menopauze dalen beide hormonen maar de oestrogenen dalen meer dan de androgenen.  Het toenemende verschil tussen de androgenen en de oestrogenen kan het dunner worden van het haar verergeren.

Er kunnen echter ook andere oorzaken van haaruitval zijn.

Zoals een extreem dieet, ijzertekort, stress, en vitamine B-12-tekort. Heb je veel last van haaruitval dan is het zinvol om hier eens naar te kijken en eventueel een ijzer en/of een vitamine B supplement te gaan gebruiken.

Schildklier problemen gaan ook vaak gepaard met overmatig haar verlies

Waar deze hormoonverandering ook voor zorgt is dat je meer haargroei in het gezicht krijgt en zgn. heksenharen (lange donkere haren op kin etc.)

Maar…er kan ook nog wat leuks gebeuren.

Heb je tijdens je jeugd krullen gehad en zijn die in de pubertijd verdwenen? Dan kunnen ze weer terug komen. Hoe dat kan is niet echt bekend maar er zijn veel vrouwen die dit, net als ik, ervaren.

Heb jij hier ook ervaring mee, deel dat dan hieronder.

Over de schrijver
Lena Bijl
Door

Lena Bijl

op 30 Jun 2013

Beste Linda. Ik heb helemaal geen haargroei etc in het gezicht. Wel zijn mijn krullen voor een deel verdwenen, maar komen nu weer wat terug. Weinig opvliegers meer, ik hoop dat ik de meeste overgang achter de rug heb. Heb geen overgewicht, val juist af. Helena

Reactie plaatsen