natuurlijke progesteron creme
Sprankelend Leven
Linda Hofker
Sprankelend Leven
03/17/2023
4 min
19

Natuurlijke progesteron crème

03/17/2023
4 min
19

Progesteron is een zwangerschapshormoon, het zorgt voor vruchtbaarheid. Maar ook voor lichamelijk en geestelijk welzijn en evenwicht.

Progesteron en oestrogeen zijn twee belangrijke vrouwelijke hormonen. Als ze met elkaar in evenwicht zijn voel jij je gezond en evenwichtig.


Progesteron daling

Voor, tijdens en na de menopauze is dat evenwicht vaak ver te zoeken door een sterke daling van progesteron. Je kunt dat oplossen met een natuurlijke progesteron crème. 

In deze levensfase is de daling van de progesteron spiegel meestal veel groter dan die van de oestrogeenspiegel.  En dat zorgt voor ongemak, zowel lichamelijk als geestelijk. Minder zin in seks en aankomen hangt vaak samen met een progesteron daling.

Oestrogeen daalt gemiddeld maar zo’n 40 tot 60% van het basisniveau, terwijl de daling van de progesteron spiegel zo’n twaalf maal groter is.

Premenopauze

Deze hormonale veranderingen beginnen bij sommige vrouwen al halverwege de 30. Bij anderen ontstaat het pas ruim 10 jaar later. Dit is afhankelijk van allerlei factoren zoals aanleg, stress, voeding en milieuverontreiniging en beweging.

De hormonale veranderingen ontstaan zodra er tijdens de menstruatie cycli niet altijd meer een ovulatie /eisprong plaats vindt. Dit kan al zo’n tien jaar voor de eigenlijke menopauze gebeuren. Je merkt daar verder niets van omdat je normaal blijft menstrueren.

Overgangs-symptomen

Op het ogenblik dat je normaal menstrueert maar geen eisprong meer hebt, produceren de eierstokken geen progesteron meer. Door een te laag progesteron niveau kan je (overgangs-) klachten krijgen zoals:

 • Gewichtstoename
 • Geen zin in seks
 • Stemmingswisselingen
 • Vocht vasthouden
 • Migraine
 • Acne
 • Allergieën die plotseling de kop op steken

Meestal denk je niet aan overgangsklachten omdat je nog ‘gewoon’ menstrueert. Ook de meeste huisartsen zullen hier niet aan denken. Je krijgt dan te horen dat het psychisch is. Of een kwaal waar je als vrouw op een bepaalde leeftijd, nu eenmaal last van krijgt 🙁

Laat een arts toch de hormoonspiegel in het bloed meten, dan is dat meestal niet voor progesteron maar voor oestriadol, FSH en LH. Het lastige is dat dit per dag schommelt tussen wat te hoog en te  laag.

Wordt er die dag gemeten dat de oestrogeen spiegel wat te laag is. Dan gaat de arts er vanuit dat de menopauze echt nadert. Je kunt dan oestrogeen voorgeschreven krijgen. Helaas zal dit meestal niets oplossen. Want de oorzaak is waarschijnlijk  een te lage progesteron spiegel.

Natuurlijke progesteron

Veel kwalen die door deze daling ontstaan kan je tegen gaan met natuurlijke progesteron crème. Dit is een crème zonder bijwerkingen.

Natuurlijke progesteron moet niet verward worden met synthetische  progestagenen zoals Provera. Dit heeft namelijk heel veel vervelende bijwerkingen.

Van natuurlijke progesteron zijn vrijwel geen bijwerkingen bekend. Ik gebruik het zelf nu al een paar jaar met volle tevredenheid.

Wat is de werking van natuurlijke progesteron :

 • Het herstelt het juiste zuurstofgehalte in de cellen.
 • Vermindert (pre-)menopauze problemen
 • Vermindert gewichtstoename op middelbare leeftijd
 • Helpt baarmoederhalskanker en borstkankerte voorkomen
 • Verminderd het risico op prostaatkanker
 • Bevordert de botweefsel opbouw
 • Natuurlijk antidepressivum en tempert angst
 • Herstelt je levendigheid en energie
 • Helpt tegen vaginale droogheid en herstelt de geslachtsdrift
 • Behoudt mentale scherpte
 • Vertraagt het ouder worden

Een van de artsen die hier veel onderzoek naar heeft gedaan is dr.John R. Lee, ik citeer:

“Het verminderen van de geslachtsdrift hangt samen met een progesteron tekort, niet met een oestrogeen tekort.

Patiëntes die een oestrogeensuppletietherapie kregen en bij mij kwamen voor de behandeling van hun osteoporose, vertelden me ook dat ze ongelukkig waren met de ophoping van vet bij de heupen en de buik, hun gezwollen borsten en hun afgenomen geslachtsdrift. De oestrogeentherapie had hun geslachtsdrift geen nieuw leven ingeblazen.

Vrouwen die de door mij aanbevolen progesteroncrème gebruikten, vertelden me enthousiast dat hun geslachtsdrift weer helemaal terug was. Van een van hen kreeg ik een kerstkaart waarop ze schreef dat haar botten beter waren, dat haar huid weer jeugdiger was en dat haar man me overigens ook bedankte.

Patiëntes die progesteron gebruikten, vroeg ik naar hun geslachtsdrift. Dan lichtten hun ogen steevast op en vertelden ze me dat hun seksleven sinds de progesteronbehandeling beter was dan de tien of vijftien jaar vóór de menopauze. Progesteron had hun geslachtsdrift weer normaal gemaakt”. Tot zover dr.John R. Lee.

Meer hierover kun je lezen in  het boek van dr John R. Lee. Voor een samenvatting van dit boek (inkijkexemplaar)  en de progesteron crème (progesterine); klik hier

Progesteron bij mannen

Bij mannen die last hebben van prostaatkanker wordt vaak de testosteron spiegel chemisch of chirurgisch sterk omlaag gebracht. Dit schept een soort mannelijke menopauze, vaak met opvliegers en al.

Vervelend, maar erger is dat zo weinig testosteron  binnen een jaar tot versnelling botontkalking zal leiden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen is natuurlijke progesteron crème een veilig middel.

Natuurlijke progesteron crème

Wil je het ook ervaren, hier kan je het bestellen.

Er is een voordeel verpakking van 3 tubes, dit is hetgeen ik altijd bestel omdat dat het goedkoopst is. Bovendien om resultaat te ervaren is het nodig om dit een langere tijd te gebruiken. Kijk hier


Wil je toch liever 1 tube klik dan hier  

Lifestyle

Ook je lifestyle kan helpen om je progesteron level te verhogen. Trouwens ook om prettiger door de overgang te komen 🙂

 • Zorg dat je regelmatig ontspant. Ga wandelen, naar yoga, dansen, lezen, tuinieren of doe iets anders waar je volledig van ontspant. Te veel aanhoudende stress zorgt er voor dat je bijnieren uitgeput raken en niet meer voldoende cortisol produceren. Om dit op te lossen zet je lichaam progesteron om in cortisol.
 • Heb je overgewicht op je buik, billen en heupen. Dan is de kans groot dat je te veel oestrogeen hebt ten opzichte van de progesteron waarde in je lichaam. Volgens onderzoek verbetert afvallen het hormoonevenwicht.
 • Minder koolhydraten en meer eiwitten eten schijnt je hormoonlevel in balans te brengen. Omega 3 en 6 zorgen ook voor een verhoging van progesteron
 • Zorg dat je voeding voldoende van onderstaande elementen bevat, of neem supplementen met;
  Magnesium, zink, vitamine C, B6. Dit helpt voor een gezonder progesteron niveau.
 • Maca, een poeder van een Peruaans knolgewas helpt ook om je progesteron level op een natuurlijke manier te verhogen.

Laat ons hieronder jouw ervaring lezen.

Reacties
Categorieën