Kaneel is bijzonder gezond en helpt tegen alzheimer
19 augustus 2020 

Kaneel is bijzonder gezond en helpt tegen alzheimer

Kaneel helpt zelfs ter voorkoming en behandeling van Alzheimer.

Alzheimer komt in de wereld steeds vaker voor. Één op de acht mensen van boven de 65 jaar leidt aan Alzheimer.

Een schrikbarend aantal.

Nu weet men al van oudsher dat er veel kruiden uit ons keukenkastje zijn die een bijzonder gezonde werking hebben. Het leuke is echter dat ook de wetenschap met steeds meer bewijzen komt.

Van kaneel is nu  aangetoond dat het helpt bij het voorkomen van Alzheimer.

Onderzoekers van de universiteit van Tel Aviv hebben ontdekt dat kaneel zowel ter voorkoming als ter behandeling  helpt.  In deze studie kwam men er achter dat een stof in kaneelschors, genaamd CEppt,  de ontwikkeling en progressie van deze ziekte remt.

De genezende kracht van kaneel is al sinds de oudheid bekend.

Hogepriesters gebruikten kaneel ter bescherming van besmettelijke ziekten. Deze antivirale eigenschappen zijn ook bevestigd door moderne onderzoeken en hebben geleid tot bovenstaand onderzoek.

Een andere eigenschap van kaneel is dat het de vetverbranding activeert.

Alle reden dus om kaneel aan je voeding toe te voegen.

Voedingsdeskundigen raden aan om per dag minimaal 500 mg
(=0,5 gram) aan een maaltijd toe te voegen.

Waarin kun je kaneel gebruiken?

Ik gebruik zelf zo’n twee theelepels per dag in mijn yoghurt of kwark (de kwark los kloppen met wat spa fruit…heerlijk).

Ook kun je een soort thee maken van een kaneelstokje in een liter water. Dit laat ik ruim een uur trekken op een laag vuur. Hiervan wat  in een glas gieten en voor twee derde aanlengen met (warm) water.  Een goede manier om voldoende te drinken.  🙂

Op internet zijn ook veel recepten met kaneel te vinden.

Heb jij tips of ideeën, reageer dan hier onder.

Wil je meer lezen over het onderzoek, kijk op:

http://www.sciencedaily.com/release…
http://www.medicalnewstoday.com/rel…
http://www.plosone.org/article/info…

 

Over de schrijver
maggie
Door

maggie

op 12 Apr 2013

ook ik ben een groot liefhebber van kaneel en eet dagelijks zeker twee keer een banaan, die ik ruimschoots bestrooi met kaneel...Heerlijk !!

vera
Door

vera

op 21 Apr 2013

Dag linda, kaneel eten is niet helemaal of helemaal niet zonder gevaar, het bevat namelijk de stof coumarine wat ook in cosmetica zit en zou kankerverwekkende stoffen bevatten en in ieder geval lever en nierschade veroorzaken. Geen alzheimer maar wel kanker lijkt mij geen optie. Overigens is die coumarine ook bloedverdunnend en ook dat is niet handig met het oog op het krijgen van een CVA (noemt men ook wel een beroerte). Kijk maar eens bij het voorlichtingsbureau voor de voeding en lees nog eens wat op internet. Hartelijke groet, Vera

Reactie plaatsen