Snel afvallen met minder koolhydraten
11 februari 2021 

Snel afvallen met minder koolhydraten

Door het eten van minder koolhydraten kan je snel, tot wel 2 kilo per week afvallen.

 Maar ook…als  je steeds weer aankomt en afvalt, het zgn  jojo-en, dan is minder koolhydraten eten de manier om dit te voorkomen, slank te worden en een gezond lichaamsgewicht te bereiken en te houden.

Pas je dit niet toe dan loop je het risico om je hele leven lang aan te komen en weer af te vallen en jouw ideale lichaamsgewicht nooit lang te behouden.

Een dieet met minder koolhydraten zorgt voor goede vetverbranding en snel afvallen op de z.g.n. lastige zones van je lichaam, zoals buik en billen.

Als je minder koolhydraten wilt gaan eten, is het belangrijk om te weten wat koolhydraten zijn en waar ze in zitten.

Je hebt drie belangrijke onderdelen in voeding, macronutriënten genoemd.

 • Koolhydraten, ook wel suikers of sachariden genoemd.
 • Vetten, Essentiële vetten zijn te vergelijken met vitamines. Ze zijn allebei belangrijk voor de gezondheid, maar ze kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Een makkelijke manier om de essentiële vetten binnen te krijgen is door eten van olie bv. kokosolie, noten en vette vis. vetten zorgen ook voor verbranding.
 • Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd. In de spijsvertering worden eiwitten afgebroken tot aminozuren, die dan verder gebruikt worden als bouwstof en brandstof.

Water is eigenlijk het vierde onderdeel.

Koolhydraten zijn leveranciers van de voor het leven benodigde energie en vormen als zodanig het belangrijkste voedingsbestanddeel van de mens. Je kunt dus nooit een gezond dieet hebben waar geen koolhydraten in zitten.

Echter…te veel koolhydraten eten (suikers) zorgt  er voor dat je dik en vaak ook ongezond wordt.

Vroeger dacht men dat je van vet eten dik werd maar de laatste jaren komen wetenschappers er achter dat het juist de overmaat aan koolhydraten is die voor de huidige explosie van overgewicht zorgt.

Goede vetten zijn gezond en heb je nodig voor je verbranding. In veel magere producten, waar vetten uit zijn gehaald, zijn juist koolhydraten toegevoegd om het smakelijk te maken. Deze producten zijn dus in tegenstelling tot wat de reclame beweert, slecht voor de lijn.

Met ons tegenwoordige voedingspatroon krijgen we te veel koolhydraten binnen. Koolhydraten worden grotendeels omgezet in glucose en dat verplaatst zich, dankzij de aangemaakte insuline, via je bloed naar je cellen waar het moet worden omgezet in energie. Bij te veel koolhydraten slaat je lichaam dit op als vet. Te veel koolhydraten zorgen echter ook voor een hoog insuline gehalte en dat zorgt er weer voor dat het opgeslagen vet /glucose heel moeilijk tot nauwelijks te verbranden is.

Deze spiraal kan uitstekend maar doorbroken worden doorkoolhydraatarm te eten.

Dit kookboek geeft daar goede ideeën voor.;   koolhydraatarme kookboek gebaseerd op 350+ recepten en tips

Het is dus belangrijk te weten dat een hoog insuline niveau voor te veel vet opslag zorgt en dat je dat alleen maar kan doorbreken door minder koolhydraten te eten zodat je lichaam overtollig vet kan verbranden.

Koolhydraat rijke producten zijn bijvoorbeeld;

 • koekjes
 • gebak
 • snoep
 • en ook brood.

Koolhydraat arme producten zijn bijvoorbeeld;

 • Peulvruchten en gekiemde groenten en zaden
 • Gevogelte, vlees, vis, eieren
 • Natuurlijke oliën zoals olijfolie en kokosolie
 • Noten, pitten en zaden
 • Verse en gedroogde kruiden en specerijen
 • Groenten en (niet te veel) fruit

Wil je meer weten over afvallen met minder koolhydraten.

Doe jezelf en je gezondheid een plezier, Bekijk dan dit boek, Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel

Veel gezondheid

Als je hierover iets wilt delen kan je dat hieronder doen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen