Lef Lust Zelfvertrouwen en Sexy
12 augustus 2021 

Lef Lust Zelfvertrouwen en Sexy

Lef, lust, zelfvertrouwen, en sexy. Misschien iets wat je niet direct koppelt aan vrouwen van 50 en 60 plus. Toch zien zij er tegenwoordig leuk, jong en energiek uit. Ze hebben hebben inderdaad,  lef,  lust en zelfvertrouwen en zijn sexy.

Dat zie ik om me heen. Ik hoor het van andere vrouwen en ook van mannen.

Veel jongere mannen vinden een 50 plus vrouw  aantrekkelijk en sexy.  Niet alleen qua uiterlijk maar ook om hoe ze is als mens.

In plaats van mens typte ik eerst mans. Maar dat klopt ook, een vrouw van boven de vijftig is meer mans. Ze is krachtiger, zelfverzekerder en laat zich minder door emoties mee slepen.

Ze weet wat ze wil en lef, lust, zelfvertrouwen en sexy zijn aantrekkelijke eigenschappen voor zelfverzekerde (jongere) mannen.

Wat dat betreft  doet de veranderingen van hormonen, op het ogenblik dat daar meer rust in is gekomen, haar goed.

Al kun je juist op deze leeftijd problemen krijgen omdat je niet meer aan de, door de media, opgelegde schoonheidsidealen kunt voldoen.  Dit is echter geen probleem meer, zodra je je kunt realiseren dat het niet uitmaakt dat je hier niet (meer) aan kunt voldoen.

Als  jij jezelf goed verzorgt en kleedt, zal dit samen met zelfvertrouwen, uitstraling en levensvreugde, je bijzonder aantrekkelijk en zelfs sexy  maken, ongeacht je gewicht, uiterlijk en leeftijd.

Ik weet dat uit eigen ervaring en ik ken veel vrouwen van boven de vijftig die dat bevestigen. Zij voelen zich aantrekkelijk en sexy en worden ook door mannen en vrouwen zo gezien.

Nu is seks een beetje beladen begrip in onze maatschappij voor vrouwen (en mannen) boven de vijftig. Het lijkt soms alsof je als wat oudere vrouw, niet uitdagend mag zijn en geen seksuele signalen meer mag uitzenden.

Toch zie ik dat steeds meer vrouwen zich daar niets van aantrekken. Gelukkig maar, een vrouw van deze leeftijd kan actief, krachtig en sensueel zijn.  En veel vrouwen  hebben (soms bij vlagen) bijzonder veel zin in seks. Dit komt door de afname van oestrogeen en de daardoor “relatieve” toename van testosteron .

Genieten is in deze leeftijdsfase een woord dat hoog in het vaandel staat.

Het wordt steeds duidelijker dat alles in het leven relatief is.  En het is bijzonder belangrijk hoe je hier zelf mee omgaat.  Zo kun je ervaren dat je voor een groot deel je eigen wereld schept.

Over de schrijver
Reactie plaatsen