Gezondheid en mind
Linda Hofker
Gezondheid en mind
11/23/2011
2 min
1

Voel je gelukkig, gezond en aantrekkelijk

11/23/2011
2 min
1

Voel je gelukkig, gezond en aantrekkelijk. Dat klinkt goed maar hoe doe je dat dan?

Tja…dat begint bij jezelf, via je brein. Niet bij je omgeving, de mensen of de situatie waarin jij je bevindt. Ook al ben je vaak geneigd daaraan de schuld te geven als je je ongelukkig voelt.

Jouw gedachten bepalen hoe jij je voelt en hoe je reageert op situaties. Leer echt van jezelf te houden en jezelf te waarderen en je gelukkig te voelen.

Voel je gelukkig, gezond en aantrekkelijk.

Train jezelf via onderstaande punten om dit te bereiken.

Je kunt natuurlijk  alles in een keer doen, beter haalbaar is echter de volgende manier:

Kies één van onderstaande punten uit en ga daar mee aan het werk.

Houdt dat consequent vol, iedere dag, gedurende een maand. Voeg er dan weer een punt bij. Nu ben je al twee dingen aan het veranderen.

Je zult merken dat een onderstaand onderwerp, naarmate je langer oefent, een gewoonte wordt waar je niet meer over na hoeft te denken. En dit zorgt voor een enorme positieve verandering in je leven.

 • Schrijf dagelijks minimaal een zevental onderwerpen op die je wilt/moet doen.
  Moeilijke dingen zoals een gesprek met je partner of je baas over een probleem. Maar ook eenvoudige dingen als koken of de hond uitlaten.Heb je een onderwerp gedaan, wees dan even bewust blij en complimenteer jezelf dat je dit gedaan hebt. Klap bijvoorbeeld in je handen en zeg: hoera, dat heb ik weer heel goed gedaan. Dit helpt enorm goed om in een succes stemming te komen en je zult zo ervaren dat alles beter gaat. Probeer het maar eens uit.
  .
 • Tijd is je kostbaarste bezit. Laat wat je wilt doen belangrijk zijn, niet wat je moet doen.
  .
 • Leef in het nu: wees met je aandacht bij wat je doet en wat je voelt. In plaats van met je aandacht bij het verleden of de toekomst. Alles gebeurt in het nu.
  .
 • Kijk regelmatig naar jezelf alsof je een ander bent.  Alsof je van een afstandje kijkt naar wat je doet en wat je voelt. En observeer alleen, zonder oordeel.
  .
 • Lees boeken op het gebied van zelfontwikkeling.  1 boek per week of per maand. Volg leuke/interessante cursussen. Kijk voor tips op de site.
  .
 • Geniet van je leven! Houdt een dankbaarheids-dagboekje bij, (zoals beschreven op pagina 46 van het e-boek, Menopauze…Een nieuw begin) .
  .
 • Concentreer je op de kwaliteit van je leven.
  .
 • Kijk ’s avonds in bed terug op je dagen wees bewust blij en dankbaar over alles wat goed was, hoe klein ook. Het werkt het beste als je begint bij de avond en dan terug denkt naar het begin van de dag.Je kunt over dit alles meer lezen in het e-boek: Menopauze… Een nieuw begin
  .
 • Noem ’s morgens voor je opstaat  en ‘s avonds voor je in je bed gaat liggen, minimaal 10 dingen waar je je dankbaar, gelukkig en blij over voelt. Sluit dat af met de zin: ‘Ik heb altijd geluk’. (gewoon doen, ook al voel je dat nog niet zo).
  .
 • Sta rechtop, schouders naar achteren en glimlach. Ook al voel je je niet blij. Denk dan maar aan iets leuks uit het verleden. Je zal merken dat je je nu ook beter voelt. En lach, zoveel mogelijk, minimaal een keer per dag en liefst veel vaker.

Wil je meer lezen over hoe je gelukkig kunt leven tijdens en na de menopauze, ga dan naar dit boek: Menopauze…Een nieuw begin

Reacties
Categorieën