Alleen de jeugd heeft toekomst.

Dat alleen de jeugd toekomst heeft is inmiddels wel achterhaald.

Vrouwen en mannen van rond de 40/50 jaar, hebben nog een heel groot deel van hun leven voor zich. Met 40 jaar bestaat er gerede kans dat je nog niet eens op de helft bent. Mannen kunnen in een midlife crises terecht komen en zich afvragen of dit nu alles is in hun leven en wat ze nog meer willen gaan doen.

Vrouwen zijn rond die leeftijd vaak in de overgang. En ook dit is een levensfase waarin je je gaat bezinnen op hoe je nu verder met je leven wilt. Je zult bemerken dat je meer behoefte krijgt om voor je zelf op te komen, je wordt zekerder van je zelf en je wilt dingen gaan doen die jij leuk vindt, die jij bewust kiest.

Hoe ga je je leven dan verder vorm geven. Wat zijn je toekomst plannen? Niet alleen de jeugd heeft toekomst :-) Het is zinvol om je daar bewust van te zijn.

Opschrijven hoe jij je toekomst voor je ziet is nog beter. Je hebt dan duidelijk voor ogen waar je naar toe wilt leven. Hoe jij wilt dat jouw leven er over 5, 10, 20, 30 jaar uitziet.

  • Ontwerp als het ware je eigen toekomst.Maak ook een wensenlijst. Wat wil je nog doen, beleven, mee maken, wat wil je nog zien. Zie de menopauze als het begin van een nieuwe fase waarin ‘zorgen voor’ steeds minder belangrijk wordt en jijzelf steeds belangrijker.
  • Ga oefenen om dit alles in je gedachten al te beleven. In plaatjes voor je te zien, te ruiken, te voelen, te ervaren alsof het nu al gebeurd. Waar ben je, met welke mensen ben je , hoe voel je je, wat zie je om je heen, wat gebeurt er, wat wordt er gezegd, wat voor emoties ervaar je. Schilder als het ware je eigen schilderij of ontwerp je eigen toneelstuk.
  • Doe dit minimaal een maal per dag. Het is heerlijk om dit ’s avonds of
    ’s morgens in bed te doen.

Je zult gaan ervaren dat je op deze manier steeds meer zelf, je leven geluk, richting en vorm gaat geven. En zo voor een groot deel je eigen toekomst bepaald.


Over de schrijver
klaassien
Door

klaassien

op 28 Nov 2011

zijn jullie Gek hoe zo de jeugd,word dit niet een beetje overtrokken? altijd maar de jeugd,die heeft al de hele boel in handen blijft er voor ons 50+ ook nog wat over,

Reactie plaatsen