Blaasontsteking in de Overgang

Blaasontsteking in de Overgang, dat komt bij sommige vrouwen regelmatig voor. De menopauze is een van de perioden in je leven dat je vatbaarder bent voor blaasontstekingen.

En met kouvatten (korte rokjes) of iets dergelijks heeft dit niets te maken. Het is een infectie veroorzaakt door bacteriën. Gelukkig kan je zelf het een en ander doen om deze infectie zoveel mogelijk te voorkomen zoals;

Hoe voorkom je blaasontsteking in de overgang zoveel mogelijk

 • Veel water drinken.

  Minimaal twee liter per dag. Hierdoor wordt de blaas goed doorgespoeld zodat bacteriën niet makkelijk de kans krijgen om zich aan de blaaswand te hechten en zich te vermenigvuldigen.

 • Op een juiste manier plassen.

  Ik hoor je nu denken, kan dat dan verkeerd? Ja, helaas is dat niet algemeen bekend. Het is belangrijk om ontspannen op het toilet te zitten en je plas rustig en ononderbroken te laten lopen. Er druk op uitoefenen om snel klaar te zijn kan op den duur zorgen voor blaasverzakking of ongewild urine verlies. Zorg ervoor dat je helemaal uit plast. Restjes urine zijn een broeihaard voor bacteriën. Plas voor het slapen en na het vrijen En ga naar het toilet zodra je aandrang voelt. Houdt het niet op tot het beter uitkomt. Daar zijn wij vrouwen heel goed in.

 • Vrijen.

  Zorg er bij het vrijen voor dat er geen bacteriën van je anus in je vagina komen. Dit vergroot de kans op infectie aanzienlijk.

 • Persoonlijke hygiëne.

  Ondanks wat de reclames zeggen zijn vaginale sprays, zeep etc. niet goed. Zij tasten de zuurtegraad van de vagina aan waardoor bacteriën zich makkelijker kunnen nestelen en vermenigvuldigen. Wassen en spoelen met gewoon water is nog altijd het gezondst. Veeg na toilet bezoek altijd schoon van de vagina naar de anus en nooit van de anus richting vagina.

 • Heb je vaker een blaasontsteking draag dan katoen ondergoed en geen synthetisch ondergoed, dit zorgt voor een broeierig klimaat waarin bacteriën zich goed thuis voelen. Daarom is het ook goed om bloot of zonder broekje te slapen.
 • Voeding

  Zorg dat je voldoende vitamine C binnen krijgt. Dit verhoogt de zuurgraad van urine waardoor bacteriegroei wordt tegen gegaan. Ook het drinken van Veenbessensap (natuurvoedingswinkel) verminderd het risico op blaasinfectie.Tip: Heb je toch blaasontsteking, neem dan in een keer een over dosis vitamine C en Veenbessensap in.

  Heb jij nog ideeën of tips of ervaring met blaasontsteking, reageer dan hieronder.

Over de schrijver
Yoke
Door

Yoke

op 08 Jan 2012

Duidelijk artikeltje. Waar ik zelf veel baat bij heb bij een gevoelige blaas is Cranberry. groeten,

denise
Door

denise

op 10 Feb 2016

Hallo veenbessensap 2x daags een glas drinken en veel water op drie dagen was ik ervan verlost fijne site met veel nieuws en weetjes dank doe zo verder chapeau Denise

Louise
Door

Louise

op 26 Mar 2018

Colloidiaal zilver werkt heel goed. Was na een paar dagen over. Niet heel bekend en is goed voor heel veel klachten.

Reactie plaatsen