Page content

Blaasontsteking in de Overgang

article content

Blaasontsteking in de Overgang

Blaasontsteking in de Overgang, dat komt bij sommige vrouwen regelmatig voor. De menopauze is een van de perioden in je leven dat je vatbaarder bent voor blaasontstekingen.

En met kouvatten (korte rokjes) of iets dergelijks heeft dit niets te maken. Het is een infectie veroorzaakt door bacteriën. Gelukkig kan je zelf het een en ander doen om deze infectie zoveel mogelijk te voorkomen zoals;

Hoe voorkom je blaasontsteking in de overgang zoveel mogelijk

 • Veel water drinken.

  Minimaal twee liter per dag. Hierdoor wordt de blaas goed doorgespoeld zodat bacteriën niet makkelijk de kans krijgen om zich aan de blaaswand te hechten en zich te vermenigvuldigen.

 • Op een juiste manier plassen.

  Ik hoor je nu denken, kan dat dan verkeerd? Ja, helaas is dat niet algemeen bekend. Het is belangrijk om ontspannen op het toilet te zitten en je plas rustig en ononderbroken te laten lopen. Er druk op uitoefenen om snel klaar te zijn kan op den duur zorgen voor blaasverzakking of ongewild urine verlies. Zorg ervoor dat je helemaal uit plast. Restjes urine zijn een broeihaard voor bacteriën. Plas voor het slapen en na het vrijen En ga naar het toilet zodra je aandrang voelt. Houdt het niet op tot het beter uitkomt. Daar zijn wij vrouwen heel goed in.

 • Vrijen.

  Zorg er bij het vrijen voor dat er geen bacteriën van je anus in je vagina komen. Dit vergroot de kans op infectie aanzienlijk.

 • Persoonlijke hygiëne.

  Ondanks wat de reclames zeggen zijn vaginale sprays, zeep etc. niet goed. Zij tasten de zuurtegraad van de vagina aan waardoor bacteriën zich makkelijker kunnen nestelen en vermenigvuldigen. Wassen en spoelen met gewoon water is nog altijd het gezondst. Veeg na toilet bezoek altijd schoon van de vagina naar de anus en nooit van de anus richting vagina.

 • Heb je vaker een blaasontsteking draag dan katoen ondergoed en geen synthetisch ondergoed, dit zorgt voor een broeierig klimaat waarin bacteriën zich goed thuis voelen. Daarom is het ook goed om bloot of zonder broekje te slapen.
 • Voeding

  Zorg dat je voldoende vitamine C binnen krijgt. Dit verhoogt de zuurgraad van urine waardoor bacteriegroei wordt tegen gegaan. Ook het drinken van Veenbessensap (natuurvoedingswinkel) verminderd het risico op blaasinfectie.Tip: Heb je toch blaasontsteking, neem dan in een keer een over dosis vitamine C en Veenbessensap in.

  Heb jij nog ideeën of tips of ervaring met blaasontsteking, reageer dan hieronder.

Comment Section

3 reacties op “Blaasontsteking in de Overgang


Door Louise op 26 maart 2018

Colloidiaal zilver werkt heel goed. Was na een paar dagen over. Niet heel bekend en is goed voor heel veel klachten.


Door denise op 10 februari 2016

Hallo
veenbessensap 2x daags een glas drinken en veel water op drie dagen was ik ervan verlost
fijne site met veel nieuws en weetjes
dank doe zo verder chapeau
Denise


Door Yoke op 8 januari 2012

Duidelijk artikeltje. Waar ik zelf veel baat bij heb bij een gevoelige blaas is Cranberry. groeten,

Plaats een reactie


*


Gratis e-boek; Tips voor de Overgang
Ontdek wat de overgang met je doet en hoe je zo min mogelijk last hebt.
Wij hebben ook een hekel aan spam