Leven tijdens en na de overgang
Linda Hofker
Leven tijdens en na de overgang
06/30/2011
1 min
3

In de overgang en opnieuw verliefd

06/30/2011
1 min
3

In de overgang en opnieuw verliefd…nu nog…Tja de menopauze is een periode van bewustwording en afweging.

Vaak ga je je afvragen of het leven dat je nu leidt het leven is waar je tevreden en blij mee bent. Wil je op deze manier door leven, of kleine of grote veranderingen in je leven aanbrengen.

Een levensverandering die regelmatig voor komt bij vrouwen van rond de vijftig of ouder, is een nieuwe liefdesrelatie.

Dat kan zijn met een partner van gelijke leeftijd (zelden een veel oudere partner) of ook wel met een veel jongere partner. Sommige vrouwen worden verliefd op een vrouw, terwijl ze altijd heteroseksuele relaties hebben gehad. Het opnieuw verliefd zijn, bemind worden en beminnen is voor velen een bijzondere en rijke ervaring.

Het kan gebeuren dat je verliefd wordt en weer begint te vloeien, ook al was je al gestopt. Volgens gynaecologen heb je dan wel een soort cyclus maar geen eisprong meer.

Onder invloed van het liefdes hormoon, produceert het vetweefsel onder je huid oestrogeen. Dit kan worden omgezet in oestradiol dat het slijmvlies in de baarmoeder doet groeien. De bloeding dient om dit weer uit je lichaam te verwijderen.

Een leuke bijkomstigheid is dat dit hormoon er ook voor zorgt dat je geen of niet veel behoefte meer hebt aan zoetigheid of veel eten.

Verliefd zijn geeft je lichaam  dezelfde gelukkige sensatie als lekkere dingen eten zoals bijvoorbeeld chocola.

Het zorgt voor geluk en extra zelfvertrouwen.

In de overgang en opnieuw verliefd, is iets dat je zo maar kan overkomen

Wil je je eigen ervaring delen, dan kan dat hieronder.

Reacties
Categorieën