In de overgang en opnieuw verliefd

In de overgang en opnieuw verliefd…nu nog…Tja de menopauze is een periode van bewustwording en afweging.

Vaak ga je je afvragen of het leven dat je nu leidt het leven is waar je tevreden en blij mee bent. Wil je op deze manier door leven, of kleine of grote veranderingen in je leven aanbrengen.

Een levensverandering die regelmatig voor komt bij vrouwen van rond de vijftig of ouder, is een nieuwe liefdesrelatie.

Dat kan zijn met een partner van gelijke leeftijd (zelden een veel oudere partner) of ook wel met een veel jongere partner. Sommige vrouwen worden verliefd op een vrouw, terwijl ze altijd heteroseksuele relaties hebben gehad. Het opnieuw verliefd zijn, bemind worden en beminnen is voor velen een bijzondere en rijke ervaring.

Het kan gebeuren dat je verliefd wordt en weer begint te vloeien, ook al was je al gestopt. Volgens gynaecologen heb je dan wel een soort cyclus maar geen eisprong meer.

Onder invloed van het liefdes hormoon, produceert het vetweefsel onder je huid oestrogeen. Dit kan worden omgezet in oestradiol dat het slijmvlies in de baarmoeder doet groeien. De bloeding dient om dit weer uit je lichaam te verwijderen.

Een leuke bijkomstigheid is dat dit hormoon er ook voor zorgt dat je geen of niet veel behoefte meer hebt aan zoetigheid of veel eten.

Verliefd zijn geeft je lichaam  dezelfde gelukkige sensatie als lekkere dingen eten zoals bijvoorbeeld chocola.

Het zorgt voor geluk en extra zelfvertrouwen.

In de overgang en opnieuw verliefd, is iets dat je zo maar kan overkomen

Wil je je eigen ervaring delen, dan kan dat hieronder.

Over de schrijver
Ina
Door

Ina

op 04 Nov 2011

Ik ben er wel achter gekomen dat ik nog steeds hetero ben ..maar het verliefd zijn voel ik niet ..Maar het chocolade eten doe ik wel graag..Het zijn bepaalde periodes.. Volgens mij rond mij Menstruatie ..Ik heb al tien jaar een mirena spiraal ..en vloei dus niet meer..al wel een poosje in de overgang.. Eigenlijk moest hij er al uit maar in overleg met mij huisarts laat ik hem wat langer zitten.. Momenteel heb ik geen relatie ..Maar wat raad jij mij aan hem te verwijderen..Zelf had ik zo van dan kan ik zien of ik nog ongesteld word .. Maar ja het spiraaltje eruit vind ik ook een risico.. want kan nu niet zwanger raken..

Linda Hofker
Door

Linda Hofker

op 10 Nov 2011

Dag Ina,Op zich maakt het niet zo veel uit of je het spiraaltje er nu uithaalt of nog even laat zitten. Het lastige is als hij er uit gaat en je blijkt niet meer ongesteld te worden, Dan zegt dat nog niet veel want je weet immers niet wanneer de laatste menstruatie/eisprong was.Je zal dan toch, voor de zekerheid, een jaar lang een voorbehoedsmiddel moeten gebruiken waarbij je normaal ongesteld kan worden. Het is namelijk zo dat je pas zeker weet dat je niet meer zwanger kunt worden als je een jaar lang niet meer hebt gemenstrueerd.

Ina
Door

Ina

op 03 Feb 2012

Hai Linda, Lees nu net je reactie ,dank je ...voor het advies Groetjes Ina

Reactie plaatsen