Kokosolie, het gezonde alternatief
12 januari 2022 

Kokosolie, het gezonde alternatief

Kokosolie, het gezonde alternatief.  Je hoort en leest er veel over, dat komt omdat kokosolie een bron van verzadigde vetten is. Maar verzadigde vetten beroven je toch van je goede gezondheid, zegt men.

Toch is kokosolie een bijzonder gezond alternatief om mee te koken en te bakken. Deze olie stolt al bij 29 graden en is daarom in Nederland meestal gestold vet. Hoewel…de afgelopen zomer was het een paar keer zo warm bij mij in huis dat het vloeibaar was :-).

Maar verzadigde vetten zijn toch ongezond en zorgen voor een verhoogde kans op hartaanvallen. Helaas is dit maar een deel van de waarheid. Verzadigde vetten zijn gezond, zolang er maar geen transvetten in zitten is.

Kokosolie – een verzadigd vet – is boordevol gezondheidsbevorderende eigenschappen en veroorzaakt op geen enkele wijze hoge cholesterol, obesitas, hart- en vaatziekten en de slechte effecten die men je soms doet geloven.

Wat doet kokosolie voor je gezondheid:

  • Verbetert en beschermt je huid!
  • Helpt je vet verbranden!
  • Zorgt voor je lichaam met de gezondste voedingsstoffen gevonden in de natuur!
  • Verhoogt je energie!
  • Helpt bij het voorkomen van infecties, hart- en vaatziekten, kanker, schildklier gerelateerde problemen en nog veel meer!

Onderzoekers hebben ontdekt dat in culturen waar ongezuiverde kokosolie een onderdeel is van de dagelijkse voeding, er minder overgewicht en minder levensstijl gerelateerde ziekte zijn.

Kokosolie bevat namelijk een van de gezondste stoffen op aarde!

Zoals we weten is  borstvoeding geven, ongeveer het beste wat een moeder kan doen om het immuunsysteem van haar kind te stimuleren. Wat  moedermelk zo gezond maakt  is dat het een grote hoeveelheden laurinezuur bevat.

Buiten moedermelk zijn er slechts drie voedingsbronnen van laurinezuur – en kokosolie is de meest geconcentreerde van de drie!

Het is wel belangrijk dat je biologische olie koopt. Je kan dan kiezen uit kokosolie die naar kokos smaakt en kokosolie die neutraal smaakt.

Ik heb beiden in huis, Als ik iets maak waarbij de smaak van kokos een toevoeging is gebruik ik die met smaak en verder de kokosolie zonder smaak.

Kokosolie beschadigt niet bij verhitting, zodat er geen schadelijke stoffen voor je gezondheid vrijkomen. Dit in tegenstelling tot andere plantaardige oliën.

Dankzij kokosolie kan je ook afvallen

Kokosolie doet veel voor je gezondheid en verhoogt ook de verbranding, er is een heel boek over geschreven. Will je daar meer van weten klik dan op deze link, dit geeft je de mogelijkheid om het boek in te kijken en een groot stuk online te lezen. Heel interessant :-)

Bijzonder gezond om te doen met kokosolie is oilpulling.

Heb je daar nog nooit van gehoord, zoek er dan op internet naar.

Even in het kort. Oil pulling is je mond spoelen met olie en in dit geval een hap kokosolie :-) Je doe dit het best op een nuchtere maag. Neem een lepel (kokos) olie en houdt dat al kauwend en spoelend zo’n 20 minuten in je mond en spuug dan uit. Let op, kokosolie stolt dan weer. Daarna je mond spoelen met zout water.

Heb jij ervaring met kokosolie, dan vind ik het leuk als je daar hieronder wat over vertelt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen